Saleskwaliteiten

Vandaag had ik een afspraak in Amersfoort en de auto ging heen en weer op de A1. Mijn afspraak was met een oud collega van KPN. Zij is sinds kort voor haar zelf begonnen en we hebben een bijpraatafspraak gemaakt. De branche waar zij gaat starten is in Telecom, nu weten we allebei veel van Telecom met een achtergrond bij KPN. En zo langzaam in het gesprek passeren alle andere collega’s de revue. Wat een salestijd was dat en wat hebben we veel gelachen met elkaar en wat zijn we allemaal onze eigen weg gegaan. En toch blijft 1 ding bij ons allen overeind en dat is: SALES.

Sales heb je nodig om je bedrijf te bouwen en ieder op zijn eigen manier. We waren het ook wel over eens dat er veel is veranderd in Sales.

Het netwerken is een zo belangrijk item geworden en bijna onmisbaar om je Sales te kunnen doen. Een wezenlijk onderdeel om je business te laten groeien. Maar ook de verschillende organisaties waar wij na KPN zijn gaan werken, kwamen aan bod en de conclusie die we trokken is dat de cultuur van een bedrijf invloed heeft op de Sales van het bedrijf. Hoe lang werken mensen er al en daardoor bedrijfsblind worden om als een echte Salestijger business binnen te halen om zo onderdeel te zijn van het bedrijfsresultaat. Eigenlijk gek dat een organisatie afhankelijk kan zijn van Sales, als je weet dat er medewerkers zijn die niet de dna van het bedrijf dragen. Wanneer ben je dan een goede salesman of vrouw? Als je succes hebt of meedenkt met het bedrijf om een groter bedrijfsresultaat te halen? Mijn oud collega vertelde mij dat zij bij haar laatste werkgever juist door te veel meedenken tegengas kreeg. Maar juist door mee te denken en daardoor de juiste tools in handen krijgen waardoor je goed je Sales neer te zetten is toch wat je als bedrijf wil? Toch niet blijkt nu bij deze organisatie. Zij gaat het nu voor haar zelf doen en reken maar dat ze het gaat redden en halen. Als je dan toch je eigen saleskwaliteiten niet kwijt kunt bij je bedrijf waar je werkt dan toch voor je zelf? We kwamen tot de conclusie dat als je je eigen kwaliteiten en talenten in kunt zetten, dan geeft je dat zoveel meer vrijheid en energie. En dat is misschien nog wel het belangrijkste en laat het dan net Saleskwaliteiten zijn waar ik energie van krijg.

Vertel mij eens wat zijn jouw Saleskwaliteiten?

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.