Wat vind jij het leukste om te doen?

Afgelopen vrijdag was ik op een netwerkbijeenkomst en daar ontmoete ik een bekende voor mij. We raakten aan de praat over de business, het bekende: hoe gaat het? Wat doe je zoal en wat maak je mee? Ik vertelde vol enthousiasme over mijn business en de successen. Toen stelde hij mij de vraag; Tamara wat vind je nu het leukste om te doen in jouw business? Daar hoef ik niet lang over na te denken, sales is mijn passie en dat vind ik leuk om te doen. Maar trainen en coachen vind ik ook  leuk om te doen, want daar krijg ik energie van als ik mijn trainees zie groeien en ontwikkelen naar succes! Het salesspreekuur heb ik al eerder verteld hoe leuk ik dat vind. Eigenlijk alles binnen mijn business vind ik leuk om te doen omdat ik er ongelooflijk veel energie van krijg om mensen te helpen naar groei. We kwamen dan ook tot de conclusie dat omzet genereren of het verdienen van geld niet hetgene is waar het om draait. Dat is het gevolg van alle leuke dingen die ik doe. Naderhand bedacht ik me, dat zegt wat over mijn drijfveer! Ik ben dus niet alleen maar oranje, rood en ook groen en paars! En nog een “openbaring” geld is geen drijfveer. Maar dat wist ik natuurlijk al. Waarom blog ik hier nu over? Netwerken staat bij mij vaak als een van mijn salesactiviteiten op de agenda. Verbindingen maken, mensen ontmoeten, etc. Ik vond de vraag die ik kreeg zo treffend omdat het om de essentie van je business gaat. Hoe kun je anders verbinden als je de ander niet goed kent? Oprecht geïnteresseerd zijn, maakt dat je goed kunt communiceren, toch? Het inzicht dat mijn drijfveer naar boven komt, is treffend. Hiermee bevestig ik wat ik train, je bent nooit 1 kleur. Je laat ze zien in de situatie wat nodig is om aansluiting te maken of wel de verbinding met je gesprekspartner. Nu de hamvraag, wat is de kleur van mijn gesprekspartner geweest? In mijn overtuiging, groen en paars. Ik ben alleen helemaal vergeten te vragen wat hij nu het leukste vindt om te doen in zijn business. Voor iemand die groen/paars is niet geheel onbelangrijk. Dat ga ik hem de volgende keer vragen als ik hem zie!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.